Skanska Effective Leadership Program

Time out eller Game over? - Tips från coacherna mot ett nytt nu!

 

Det hela började med ett okänt virus, långt bort från oss själva... Nu står vi här i en helt ny typ av vardag med en minst sagt svajande arbetsmarknad, nära och kära vi inte kan träffa, samt med oroliga vänner och kollegor omkring oss.

Så frågan är, vad gör vi nu?

Är det Game over som vi har att vänta oss? Eller kan vi kanske ta tillfället i akt, göra som idrottarna och tillämpa en Time out?

Skanska Effective Leadership Program

Time out eller Game over? - Tips från coacherna mot ett nytt nu!
Se föreläsningen med coacherna här

Se de enskilda föreläsningarna

Klicka här

Se de enskilda föreläsningarna

Klicka här

Se de enskilda föreläsningarna

Klicka här

Se de enskilda föreläsningarna

Klicka här

 

Ledarskapet har sällan varit så viktigt som nu

Vi ser ledare inom näringslivet som står alltifrån lamslagna eller handfallna, till de som agerar i panik och rädsla, men vi kan även se dem som kavlar upp ärmarna och leder sitt team framåt som en i gänget, helt utan prestige. Vi är helt säkra på att alla dessa typer av ledare kommer att få sitt ledarskap granskat och uppmärksammat, när vi om 1 eller för den delen 10 år ser tillbaka på detta. Vår uppmaning till dig som ledare är:

- Reflektera över vem av dem du vill bli ihågkommen som och sätt upp en handlingsplan för hur du ska bli, eller fortsätta vara den personen.

Så, vad hade hänt om vi hade samverkat mer redan innan denna kris och utgått från mer än våra egna organisationer? Hade detta skett då? Ja, antagligen. Men hade konsekvenserna inom näringslivet behövt bli lika ödesdigra? Vi tror inte det.

Vi är helt övertygade om att stora bolag har ett stort ansvar, nu mer än någonsin. I ett läge som detta kan det komma att visa sig att den bästa ledaren är den som avstår från sin egen bonus när organisationen tvingas permittera medarbetare och som inte tjänar några kronor extra till sin egen verksamhet, genom att sätta press på branscher som redan blöder. Kanske är det så enkelt som att den bästa ledaren är den som har mod att verkligen leva företagsvärderingarna istället för att bara uttala dem i ord och låter bli att ta hem de kortsiktiga vinsterna. Det kanske är den som tänker lite större och lite längre som skapar störst värde för sin organisation över tid. Därför är vi övertygade om att det är upp till dem som fortfarande kan, att ta ett steg tillbaka och reflektera över hur de vill ha det i det nya nuet. För hur vi agerar idag blir helt avgörande för vad och vilka vi har kvar sen.

I kris och förändring söker människor en trygghet, så säkerställ att du kan ge dem det, även när du inte har svaren. För dig som ledare är det nu viktigare än någonsin att faktiskt våga säga de tre mest skrämmande ord som finns att säga när man leder andra. Nämligen "Jag vet inte", och att även våga ge svar på alla de frågor som kanske inte ens ställs högt, för många människor runt dig är just nu helt enkelt för rädda för att uttala dem. Transparens är nyckeln i din kommunikation i detta läge.

Materialet du tar del av är uppdelat i 2 olika delar.
1. En föreläsning i samtalsform, där du får ta del av flera perspektiv samtidigt. (Tidsåtgång föreläsning, cirka 40 minuter. Ta även tid till att diskutera innehållet samt vad det kan innebära för just din verksamhet.)
2. Fyra separata föreläsningar med olika teman och tillhörande arbetsmaterial. (Tidsåtgång cirka 30 minuter per föreläsning. Ta även tid till att arbeta med tillhörande arbetsmaterial.)

Tips till dig som är ledare och håller en workshop med ditt team utifrån detta upplägg:
1. Titta med fördel på filmerna tillsammans med ditt team.
2. Diskutera föreläsningarna, kanske tittar man på en per möte.
3. Ta fram en handlingsplan för ditt eget team och planera det som går att planera, och diskutera vad som för er är en bra strategi för att hantera sådant som ni inte kan planera för. Sätt upp gemensamma spelregler för vad som ska kommuniceras, till vilka och på vilket sätt. Kom ihåg att de viktigaste orden du kan börja en mening med i detta läge många gånger är ”Jag vet inte...” (för det gör ju ingen av oss, eller hur?)

Frågeställningar att arbeta med:
1. Vilka insikter och tankar fick du av föreläsningen/samtalet?
2. På vilket sätt kan dessa tankar vara relevanta för er verksamhet och för din egen planering och prioritering just nu? (Gärna konkreta punkter.)
3. Vad har pågående kris väckt för tankar i dig för dina prioriteringar, mindset eller din framtidstro? Vilket mindset befinner vi oss i som både individer och som team? Time out eller Game over? Hur ska vi förflytta oss mot ett nytt nu och vilka kompetenser och färdigheter kommer vi att behöva både under resans gång och när vi kommer dit?

 

Detta material är framtaget för Skanskas nomineringsprogram Skanska Effective Leadership Program, som riktar sig till medarbetare i ledande positioner inom vår verksamhet och säkerställer organisationsutveckling genom individutveckling.

Med anledning av konsekvenserna till följd av Covid-19 så väljer vi att bjuda fler på innehållet till och med den 21 juni 2020. För ju fler vi är som hjälps åt, desto snabbare kan vi vända detta. Det är så vi går från att prata om företagsvärderingar till att faktiskt leva dem.

Lycka till!

Tania Sjöberg, Jana Söderberg, Ami Hemviken, Stefan Hyttfors & Christer Olsson

Kontaktperson Skanska 

Tania Sjöberg

Head of Skanska Effective Leadership Program

E-post: tania.sjoberg@skanska.se

Linkedin: Connecta på Linkedin

Instagram: Följ på Instagram